Kukkakaupan botaniikkaa: Huonekuusi

Huonekuusi tai huonearaukaria, eli virallisemmin norfolkinaraukaria (Araucaria heterophylla) on pehmeäneulasinen lauhan ilmaston havupuu.  Se kuuluu ikivanhoja havukasveja käsittävään Araukariakasvien heimoon. Sitä pidetään pohjolassa huonekasvina, sillä se ei kestä pakkasta. Norfolkinaraukarian kotiseutu on Australian, Uuden-Seelannin ja Uuden-Kaledonian välillä sijaitseva Norfolkinsaari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huonekuusi pitää pitää puolivarjoisesta tai valoisasta kasvupaikasta, mutta kova paahde on sille liikaa. Kasvi kaipaa myös kosteaa kasvualustaa, mikä on mahdollista luoda ilmavalla kasvualustalla, ja ahkeralla kastelulla. Veden olisi eduksi kulkea nopeasti kasvualustan läpi, niin ettei se pysy liian märkänä eikä vesi saa seisoa ruukun pohjalla. Kasvi ei lainkaan laita pahitteeksi ahkeraa sumuttelua vedellä.

Araukaarian kasvukorkeuteen vaikuttavat huoneessa valon ja tilan määrä. Se voi saavuttaa ainakin metrin puolentoista korkeuden, mutta avoimessa tilassa jopa kolmekin metriä.

Huonekuusi on Suomessa monelle myös joulukuusen korvike. Loppiaisena koristeet poistetaan ja se saa taas palvella hurmaavana siroversoisena viherkasvina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s