Maisematerapiaa

Opiskeluuni liittyen luin kirjan Puisto, puutarha ja hyvinvointi (Rappe, Lindén, Koivunen). Hyvin lyhyesti esiteltynä sen voi kertoa käsittelevän puutarhaterapiaa, eli sitä miten kasvit ja puutarha vaikuttavat elvyttävästi ihmispoloiseen.

Itsekin eletyn elämän ylirasittamana koen aiheen läheiseksi. Puutarhat ja metsä ovat sielunhoitoa väsyneelle. Kasvien ja vihreän maiseman näkeminen rauhoittavat, ja parantavat rasittunutta ihmismieltä. Muutin syyskuussa uuteen asuntoon, ja näkymä parvekkeelta oli mieluisa. Kun kävin puusohvalle, nojasin seinään ja nostin jalat ylös, en nähnyt parvekkeen kaiteen yli muuta kuin rauhallista puistometsää.. Väsynyt mieleni olisi voinut syventyä siihen näkyyn tuntitolkulla. Vihreyden, valon ja varjojen terapiaa..

Muistan joskus lukeneeni, että onnellisin ihminen on taitelija tehdessään luovaa työtään, tai äiti imettäessään lastaan, sillä he kumpikin unohtavat silloin täysin itsensä. Haluan lisätä tuohon listaan maatöihinsä syventyneen puutarhurin tai sen rauhoittavaa maisemaa katselemaan unohtuneen ihmisen, sillä niin käy usein heillekin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s